Medicul Beatrice Mahler atrage atenția asupra existenței unei categorii de pacienți care s-au vindecat de infecția cu noul coronavirus, dar rămân cu sechele grave, riscul de deces pentru aceste persoane fiind unul mare. Managerul Institutului „Marius Nasta” a comentat, de asemenea, noul record de infectări, precizând că în continuare ne aflăm într-o creștere progresivă, pe care o privește cu îngrijorare.
„Îngrijorător pentru noi sunt pacienții care sunt vindecați, ajung cu infecție SARS-CoV-2 negativă, însă rămân dependenți de oxigen. Riscul de deces la această categorie este încă mare, chiar dacă ajung în secții de pneumologie. De multe ori pierdem lupta cu viața și la această categorie de pacienți care sunt vindecați, dar care rămân cu sechele importante. E o problemă care încă nu are o terapie specifică”, a precizat medicul Mahler la Digi24.
România înregistrează un nou record de cazuri noi de infectare cu coronavirus: 5.343. În ultimele 24 de ore au fost raportate 107 decese. Un record se înregistrează și în terapia intensivă: sunt internate 861 de persoane.
„Un număr de cazuri care-mi trezește fiori pentru că direcția este, în continuare, una de creștere progresivă, lentă dar susținută și asta nu ne face bine deloc dacă ne gândim la resursele pe care le avem, la oboseala pe care o avem în sistemul de sănătate și la tot ceea ce înseamnă managementul unei astfel de situații în viitor”, a declarat Beatrice Mahler.
Problema în cadrul Institutului Marius Nasta nu este aparatura, ci faptul că medicii sunt extenuați, spune dr. Mahler.
„La Insitutul Marius Nasta avem dotări, avem aparatura necesară, o mare problemă este resursa umană care este obosită. Colegii care rămân și asigură graficul de lucru sunt epuizați, sunt lacrimi în ochii lor în momentul în care stai de vorbă cu ei și își povestesc orele de activitate petrecute. Este foarte dificil să treci prin asemenea perioadă și să-ți dai seama că sunt tot mai mulți paienți care vin la spital”, a declarat Beatrice Mahler.